Maandag 17 Juli

Een snelle update: meer details volgen morgen. Na een kort verblijf in Nagoya zijn we vanmiddag aangekomen in Kyoto waar we de komende week onze basis hebben. Even rust qua verplaatsingen en hopelijk ruim de tijd van deze mooie stad te genieten. Dan moet het weer nog wel even opknappen; het regende en onweerde behoorlijk vandaag.

Op zondagmorgen zijn we vanuit Tokyo naar Nagoya vertrokken. Razendsnel met de Nozomi; de snelste van de Shinkansen. Ze rijden overigens (Nozomi, Hikari, Kodama) allemaal even hard; het verschil zit het in het aantal tussenstops. Op die tussenstops komt dan een van de snellere Shinkansen voorbij stormen.

Na aankomst in Nagoya een snel de highlights van de stad bekeken. Er is niet erg veel te doen want vooral een industriestad. Op de foto hieronder twee van de belangrijkste highlights: de Nagoya Tower en Oasis21, een winkelcentrum annex busstation.

 

’s Avonds genoten van onze eerste portie ramen. Heerlijk!

De maandag was voor het bezoek aan Toyota (van de auto’s)  in Toyota (de plaats). Alleen een foto van onderweg; in de fabriek mocht niet worden gefotografeerd. De fabriek was wel aardig alhoewel er niets nieuws te zien was. In het bijbehorende Toyota museum daarentegen alleen maar nieuws. Een groot deel van de Toyota historie wordt volledig verzwegen. Alles draait om hybride modellen…..

 

 

 

 

 

Hierna weer razendsnel in een Nozomi Shinkansen naar Kyoto.. met even versleten voeten…..