Voeten in Kyoto…

Kyoto dag 2

Terwijl we eigenlijk compleet zijn uitgeput en onze voeten beetje dood zijn toch even een blogje doen…

Vanochtend vroeg op gestaan in de hoop de warmte en menigte voor te zijn. Eerst even ontbijten, en wat voor een! Na een paar dagen mini ontbijt weer een een fatsoenlijk buffet! Een goede bodem voor de dag die komen gaat..

Gisteravond uitgezocht wat en waar eerst te gaan. Gekozen als eerste het Bamboo bos aan de rand van Kyoto. Eerst met de hotel shuttle naar station, dan met trein daar naartoe. Helaas, je stapt naar buiten en weet, klotsende oksels vandaag… Mmm. .. Na een prachtige tempel op naar de Bamboo Grove Road, was een stevige wandeling  maar wel mooi! Toen door naar het Kinkakuji, of wel golden tempel genoemd. Het is prachtig om te zijn maar ernstig toeristisch. En we hadden het geluk met 3 bussen met Chinezen naar binnen te mogen. Beetje jammer, geen zen gevoel meer te vinden …

Daarna snel op zoek naar de nodige lunch en kwamen we in een klein café terecht waar de eigenaren als 15 jaar boven de pensioen leeftijd zaten maar met alle aandacht het eten verzorgen. Heel knus en lekker! Met de bus terug naar hotel, droge kleren halen en even rusten voordat we het middag cq avond programma  beginnen.

Fris weer op pad en met de trein naar Inari. Een van de meest populaire sites van Japan!. Erg leuk met de eindeloze rij van tori gates die van onderaan de heuvel, waar ook de Inari shrine staat, naar boven leiden. De trip naar boven (233 m omhoog) was een uitdaging. Weer helemaal kletsnat tegen de tijd dat we boven waren. Om van de benen en voeten maar te zwijgen…. Al die toeristen die er beneden wel zijn kom je overigens boven niet meer tegen.

Terug met de trein naar Kyoto station en met de bus naar Gion. Het district voor de Geisha en Maiko. Hebben we niet gezien maar wel lekker gegeten in een klein lokaal Japans eethuisje.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.