Flights from hell….

Hallo allemaal,

Ja, we zijn in Langkawi! Het is nogal een avontuur geweest, to put it midly. Maar het begin. De vrijdag was voorspeld als een drama-dag. Aangelaten zagen we de sneeuw vallen, we waren klaar met pakken en hadden smorgens Amy naar de kennel gebracht (snif snif, de eerste keer, we vonden het moeilijk) en tegen 3-en begonnen we ontgemakkelijk te worden toen er al zo’n 8 cm sneeuw lag en het nieuws niets anders dan drama op de weg voorspelde. Toen hebben we besloten de laatste dingen in te pakken en om 4 uur zijn we de auto ingegaan. Rijden ging niet harder dan max 50 p/u en we besloten direct naar parkeren te gaan (daan kan gelukkig privium) want het stond al vast op de ringweg bij p3.

Bij schiphol lag er veel meer en we hebben met de koffers door zo’n 25cm sneeuw moeten vechten naar de bus toe, we hadden metten natte sokken en broeken maar gelukkig stond er wel een bus! Eenmaal in de hal werd het duidelijk dat de europese vluchten geannuleerd waren en er was een hoop verwarring en superdruk. Gelukkig werd ons verteld dat onze vlucht wel zo gaan. De lounges waren ook gesloten omdat er duizenden mensen vast zaten op Schiphol en iedereen wilde een slaapplaats. Door wat overeedingskracht van Daan (ahum) konden we via de keuken toch de lounge in en gelukkig maar, er stond een hele boze menigte buiten. Het werd al snel duidelijk dat de vlucht later zo vertrekken. Toen de gate open ging hebben we nog lang moeten wachten voordat we konden boarden. De check is tegenwoordig ook weer een ervaring, door de aangescherpte regels (daarvoor dank Astrid!) hadden we alles in een zakje en de rest in de koffers. Maar je moeten alles af doen, riemen, schoenen, ze zijn bizar streng!

Eenmaal aan boord en van de gate weg, gingen we opweg naar het de-icing platform, we waren toen al meer dan een uur te laat. Dit duurde zolang dat toen we opstegen al meer dan 3 uur. We wisten al dat we de aansluiting in KL gemist hadden.

Toen we gingen landen kwam de piloot met goed en slecht nieuws, we hadden het gehaald naar Maleisie en een uur ingehaald van de verraging, het slechte nieuws was dat de koffers niet geladen waren door de sneeuw op het platform! Dit ging als een golf door het vliegtuig! We hadden verder niets dan de (warme) kleren die we aanhadden en ook geen toiletspullen behalve onze businessclass-tasje (yep, we zaten weer lekker luxe danzij Daan’s punten) De dames hadden gelukkig aan boord super geregeld  dat er gemeld was dat we te laat waren voor de doorvlucht en toen we de gate uitliepen stonden er al 2 dames van de MAS met de nieuwe boardingpasses voor de vlucht van 8 uur lokale tijd.

Eenmaal door de douane, de baggage-claim (anders zie jeje koffers nooit meer) en naar de lokale vluchten gedeelte en bij de gate kwamen we erachter dat deze ook alweer een uur vertraagd was. Ach, dat kan er ook wel bij. We waren te blij dat we in Maleisie waren. Ik had voor vertrek al wel een e-mail gestuurd naar de eigenaar van het resort in Langkawi dat we een drama met de sneeuw hadden en een very late arrival zouden hebben (met als antwoord; as long as you are here before the new year, we keep your rooms free hahaha). In KL heb ik maar gebeld met de mededeling; keep the kitchen open, we havent eaten for hours! Eenmaal in het lokale vlieggedeelte is er savonds niet veel meer te vinden dat wat lokaal en vooral zoet spul. De vlucht werd steeds later en later maar uiteindelijk (het is maar 45 min vleigen waren we om 23.30 in het resort en Jawel, 4 pizza’s voor ons en de keuken open! Na nog even te hebben nagebabbeld met de eigenaar (wolfgang) en de kok (J.J.) lagen we om 2 uur lokale tijd in ons bedje, zonder baggage en klm tandeborstels. Ik moet hierbij zeggen dat ik wel schoon ondergoed en een t-shirt voor iedereen in de handbaggage, Daan vond dat altijd onzin, nu niet meer… Mijn meds had ik gelukkig ook allemaal.

De volgende dag was ik toch weer vroeg wakker, beetje jetlag ondanks het late slapen en de zeer lange reisdag. We zaten de eerste 2 dagen in de villa aan de overkant van het resort een beetje in de kampung en buiten lopen de kippen, ekhoorns en zelfs een hornbill in de boom en dat op dag 1! Na een heerlijk uitgebreid ontbijt in het resort met onze tenen in het zand zijn we naar Kuah gereden (we huren altijd een auto), de hoofdstad, en zijn in een department store 1,5 uur aan het shoppen geweest voor kleren, ondergoed, badkleding en toiletspullen. Gezien het feit dat er zaterdag ook veel sneeuw was op zaterdag, zagen we de baggage niet snel komen. Ik kon helaas geen badkleding vinden, al die aziatisch maatjes zijn toch echt te kort en te smal van boven maar de kids en Daan (die had een gedeelte van zijn kleren in zijn handbaggage) konden zwemmen en een korte broek aan, met 32 gr is een spijkerbroek niet prettig om te dragen.

Tot onze verbazing werd gisteravond onze baggage gebracht door de MAS bij het resort, daar waren we heel blij maar wel verrassed mee. Vandaag zijn we verhuisd naar kamers in het resort direct aan het strand, heerlijk in de pool gelegen! Het weer is wat bewolkt maar heerlijk warm, we hebben het heerlijk naar ons zin en zijn weer blij even “thuis” te zijn.

De volgende bericht zal ik er wat foto’s bij zetten, dan zijn we misschien alweer wat bruiner…..

Liefs en groetjes aan iedereen! De Eijgendaaltjes vanuit paradijselijk Langkawi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.