Manga, hertjes en Maiko…

De vierde en laatste dag in Kyoto zit erop.. Tijd om door te reizen naar Tokyo met eerst nog twee dagen landelijke rust bij Mount Fuji.

Gisteren zijn we vanuit Kyoto naar Nara gereisd; hoofdstad van Japan zelfs voor Kyoto. Naast de Todaji shrine, een prachtige oude buddistische tempel met bijbehorende tuinen, is Nara vooral populair door de parken met loslopende hertjes. Een lokale variant van de apen die je in veel plaatsen tegenkomt; vooral op zoek naar eten. Wel een mooie kleine stad maar misschien toch wat beperkt vergeleken met Kyoto. Waarmee we al aangeven dat Kyoto voldoende heeft om nog tiemaal terug te komen; veel verder dan een paar procent van de bezienswaardingheden hebben we niet kunnen bekijken. Terugkomen als het weer wat vriendelijker is overigens…..

Op de terugreis vanuit Nara hadden we een eerste Shoganai momentje bij het normaliter zo perfecte japanse openbaar vervoer. De lijn tussen Kyoto en Nara is grotendeels enkelspoor en een tegemoetkomende trein ging stuk. En daar sta je dan op een perron ergens in een voorstad van Kyoto. Overigens prima geregeld; we konden gratis doorreizen met een andere maatschappaij van een station dat 500m verderop lag, Eigenlijk zijn ook de vertragingen perfect geregeld.

Vandaag de laatste dag in Kyoto en dus nog wat vinkjes gezet… Fietsen gehuurd en door Kyoto gecrossed. Lara en Nathalie zijn vanmorgen naar het Kyoto mangamuseum geweest terwijl Daniel en Daan naar het Kyoto station en de Honganji tempel. Vanavond nog maar even naar Gion op zoek naar de geisha’s en Maiko’s. Een deze keer met succes!!!

Voor foto’s van Nara, hertjes en Maiko, zie het foto-overzicht….

Nu weer alles in de koffers en morgen weer vroeg op voor de reis naar Kawaguchiko.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.