Van platteland en wereldstad

Kawaguchiko & Tokio

Een paar dagen zonder een update van de blog. Deels omdat de internetverbinding in Kawaguchiko niet al te best was; deels ook omdat we gewoon even rustig aan hebben gedaan en er in de dagelijkse routine geen plaats was om nog even over onze avonturen te schrijven.

Op 31 juli gaven we al aan de volgende dag naar het gebied rond Mount Fuji te reizen, als tussenstop op weg naar Tokio. We hadden in Mishima, op de route van Kyoto naar Tokio, een auto gehuurd voor twee dagen. Daarmee zijn we op  vrijdagmiddag naar Kawaguchiko gereden en hebben we op zaterdag de omgeving verkent.We hebben twee nachten doorgebracht in een klein pension in Kawaguchiko. Qua faciliteiten nogal basic; qua hartelijkheid van de gastvrouw en –heer echter geweldig! Het beklimmen van Mount Fuji hebben we maar aan anderen gelaten, vanaf de grond is de berg ook erg indrukwekkend.

Het gebied rond Mount Fuji heft veel natuurschoon: een aantal bergmeren en heel veel bossen.  De temperatuur was er ook wat lager en we hebben zelfs op zaterdag de nodige regen gezien. Eigenlijk wel verfrissend!

Erg leuk op zaterdag was het bezoek aan Nenba, een dorpje gelegen aan het Saiko-meer dat in 1966 door een aardverschuiving na een typhoon geheel werd verwoest. Nu nagebouwd in de oude stijl met beelden van het verleden. En ook de mogelijkheid je te verkleden als samourai of geisha.

 

Op zondagorgen na het ontbijt  weer met de auto teruggereden naar Mishima en de Shinkansen naar Tokio genomen. Daar zitten we een hele week in een hotel in Nagatacho, vlak bij het keizerlijk paleis. Na gisteren de directe omgeving een beetje te hebben verkend zijn we vandaag wat verder aan het kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.