Op weg naar huis…

Het is inmiddels zondag en we zijn zojuist aangekomen op de luchthaven van Narita.  Platinum for Life bij KLM heeft zo zijn voordelen; we mogen ook terug in de business class. Maakt de 12 uur in het vliegtuig een stuk aangenamer. En Lara had er al flink de pest in om economy class te vliegen. Waarschijnlijk toch een foutje in de opvoeding!

Ouders in lounge

 

 

 

 

 

 

Nog even een terugblik op de laatste twee dagen Tokyo (vrijdag en zaterdag).

Op donderdag hebben we weer een gescheiden mannen- en vrouwenprogramma gehad. In beide gevallen hebben we daarbij Tokyo Bay bezocht. Een aantal kunstmatige eilanden voor de kust waarop, naast veel appartementen en wat kantoren ook het nodige aan amusement is te vinden. Voor de mannen was het tijd om, na Nissan, nu bij Toyota te gaan kijken. De Toyota Mega City Webb is een stuk groter dan de Nissan showroom en laat veel zien over de toekomstige plannen van Toyota. Veel dus over hybride voertuigen (ja ja, ook die vermaledijde Prius) maar ook over connected vehicles en veiligheid. En hoewel het imago van Toyota toch vooral “verstandig”  is, en daarmee ook saai, waren een aantal van deze thema’s best aardig uitgewerkt. Leuk is zeker ook dat je mag proefrijden in alle modellen. Wel even aanmelden en de maximumsnelheid is 40 km/h maar toch… De kans om even in een Toyota GT86 te rijden.

Toyota GT-86, ons testvehikel

De dames waren de morgen begonnen met een bezoek aan Nakano Broadway; op zoek naar cosplay kostuums. Wel leuke dingen gevonden maar Nat denkt dit zelf ook te kunnen maken, dus met stofjes en patronen weer vetrokken. Ook naar Tokyo Bay in de hoop wellicht de mannen tegen het lijf te lopen. Helaas wisten die van niks en waren die dus al op de terugweg toen de dames opdoken in Tokyo Bay…

Inderdaad, de dames gingen nog een keer onderdompelen in de anime en manga parafernalia, samen in de metro 2 keer wisselen helemaal leuk! Lara was niet te stuiten, winkel in en uit, cosplay hadden ze niet zoveel, maar andere dingen zoals figurines des te meer. Omdat er zoveel te zien was gingen we pas na de lunch richting Tokyo Bay, aan de andere kant van Tokyo! We hadden een metro kaart en tot het einde van de lijn, daar kant je een privelijn pakken maar die was wel prijzig.. dan maar de bus proberen, na wat gevraag en gezoek hadden we een bus te pakken en kwamen we midden terecht in iets wat we kunnen omschrijven als groot, groter grootst… rijen met warenhuizen of Malls. Dit is de plek waar de tokyo-ites naar \toe gaan voor vakantie/vrije tijd. Het heeft een heuse boardwalk, een strand(je) en eettenten maar dan in mega uitvoering. Ergens kwamen we in een zomer festival terecht met muziek, characters, kleuren en heel veel mensen! Duurde even voor we onze weg weer naar een station hadden gevonden en weer op weg naar het hotel waren, en onderweg nog leuke dingen tegengekomen!

En zaterdag zijn Daan, Lara en Daniel eindelijk naar Studio Ghibli geweest, nummer 1 op het lijst van Lara terwijl mama het begin heeft gemaakt van het uitpluizen hoe alle aankopen in de 4 koffertjes te krijgen zonder ruimbagage, serieuze uitdaging (die is gelukt)…

Bewegwijzering naar Ghibli museum Voor het Ghibli museum weer gebruik gemaakt van het geweldige openbaar vervoer in Tokyo (en Japan in het algemeen). Het museum is gelegen in  Mitaka, een van de vele voorsteden van Tokio. Met de metro en een stukje JR (Japan Rail) ben je er in 40 minuutjes. Dan nog 1.3 km lopen langs een prima aangeduide route (zie foto).

Einde bezoek GhibliHet Ghibli museum laat het beste van het baste van studio Ghibli zien; een animatiestudio. Zij hebben fantastische films op hun naam staan, waaronder Oscarwinnaar  Spirited Away en recent The Wind Rises. Zeker voor Lara een must visit! In het museum veel tekeningen uit de voorfases van de films die je goed laten zien hoe het proces in zijn werk gaat.

Aam het einde van de dag onze vakantie in Japan afgesloten met een bezoek aan Bum’s, ons Teppanjaki restaurant in Akasake. Was weer heerlijk!!

En nu dus in de Delta Skylounge wachten op de vlucht naar Amsterdam.. Zodra het vliegtuig binnen is gauw daarvan een foto en dan kan deze laatste post online.

KLM toestel

 

 

 

 

 

 

Het was een uitermate boeiende vakantie. Japan verrast je steeds weer, ondanks dat je op veel gebieden al een duidelijke verwachten hebt. Hier en daar wat duur (alhoewel niet duurder dan Nederland) maar ook een land waar alles goed in geregeld, waar je in elk hotel snelle WiFi hebt, waar de mensen extreem beleefd zijn, en waar je bijna elke nacht ligt te schudden in je bed omdat er weer een aardbeving is (je merkt er overigens erg weinig van).

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.