Dinsdag 18 juli -Dag 2 Kyoto

Vandaag een update van Nat:

Na alle incheck perikelen zijn we heerlijk gaan eten bij een sushi restaurant met lopende band. Blijft leuk en heel lekker. Het was er erg druk (goed teken) dus wel even in de rij…. Daarna heerlijk kijken wat er allemaal voor lekkers voorbij komt. Je betaalt per bordje en per motief op het bordje een andere prijs. Het was heerlijk! Daniel is zoals altijd wel de avontuurlijke, die probeert ook dingen waar wij nog even over nadenken (zoals rauwe octopus, met noppen…)

Na een onrustige nacht, deels door het onweer en de 15.000+ stappen die we gister hadden gemaakt, beetje laat opgestaan. Na een ontbijt was het tijd om de fietsen op te halen die ik had gereserveerd.

Al hadden ze beloofd dat het grote fietsen waren, toch weer te klein voor ons, het frame is niet veel groter. Gelukkig kunnen de heren redelijk op de mountain bike, voor ons dames wordt het weer onze bovenbenen  trainen.

Gekozen is er voor een tempel in de wijk Gion, daar waren we de vorige keer niet meer aan toe gekomen. Fietsen viel even tegen, met de regen is de vochtigheid wel 99% en heuvel op, dat werd ook klunen .. en mopperende kids. Wat zijn we toch weer blij met de vending machines met drankjes eenmaal aangekomen..#pufpuf

De Kiyomizu-dera Temple dus, op de lijst van World Heritage en een van de oudste van Japan. Tevens geheel gebouwd zonder gebruik van spijkers, als een puzzel in elkaar. Ook wordt hij grondig gerestaureerd, hier en daar in de steigers, dat is wel jammer voor ons…

 

En als je ziet hoe hoog op balken die tegen de heuvel is gebouwd, krab je wel even op je hoofd. Bijzonder! Binnen was er een gebed bezig, de maand Juli is een periode van feestelijkhedenin Kyoto, dat merk je ook door de drukte en de vele dames en heren in traditionele kledij, de yukata. De bekende pagode hierbij zie je vaak terug in reclames van reisorganisaties… Het is een hele klim naar boven maar gelukkig was er wat koelte tussen de bomen, zeer welkom, en daarna weer naar beneden, het werd tijd voor lunch. .. Deze keer met de fiets heuvelafwaarts, even naar beneden  sjezen, weinig trappen. Ondertussen alweer 3 uur dus die lunch was hard nodig na al die activiteit. Dus terug in het hotel eten en de zeer nodige douche en droge kleren, even bijkomen…

Ons hotel grenst aan het station en een groot warenhuis waar in de basement allerlei restaurantjes zitten, lekker handig zo dichtbij en we hebben vandaag gekozen voor Okonomiyaki, een gerecht uit Osaka, dat wel, een soort gevulde pannenkoek cq omelet. Je zit aan de de bakplaat en ziet het gemaakt worden. Yummy! Morgen zal ik de foto’s plaatsen.. Voor nu, we gaan maar even de batterij opladen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.