Vervolg Kyoto ❤️

Het is weer heerlijk om hier te zijn! Er is zoveel te zien en te doen, je weet soms niet waar te gaan. Al hebben we al een hoop gedaan in 2014, er is nog zoveel over. Na de grote regen van maandag is het nu vooral heel erg warm, met af en toe een bui.

WOENSDAG

Vandaag op de fiets nogmaals naar Fushimi Inari, de bekende oranje rode poortjes. Waarom we het onszelf aandoen om nog een keer naar boven te klimmen.. lol. Het is gewoon te mooi. het is een kwartier fietsen wat wel grappig is, we dachten dat het veel verder buiten de stad lag de vorige keer, toen hebben we het met een trein gedaan. En het viel wel weer een beetje tegen al die trappen maar eenmaal boven is het uitzicht veel adembenemend mooi ! En weer naar beneden, op naar de fiets! Lekker uitwaaien want we waren weer drijf van de inspanning.

Na een verfrissende douche en setje schone kleding werd het tijd om naar de wasserette te gaan, op deze manier gaat ’t hard met de kleding dus aan de was, daar ben je wel even een middagje mee zoet. En avonds toch weer sushi want die is zo mmmmmmm!

DONDERDAG

Vandaag even rustig opgestaan en na een goed ontbijt op weg naar Het Imperial Palace. Iets verder fietsen maar te doen. Daniel ging even niet mee. Ondanks dat het pas 10.00 was, is de temperatuur al op 33 graden. Schijnbaar ook nog een hittegolf aan de gang..pff. Het paleis is vooral groot maar niet zo mooi als Nijo Castle. Maar de tuin is prachtig! Veel foto’s van de tuin…

Lara en Nat zijn teruggefietst naar het hotel, Daan ging nog even lekker mountainbiken door Kyoto. Daar zijn hele leuke GoPro opnamen van maar die kunnen thuis pas geshowd worden… de middag even wat rust genomen, de warmte heeft wel zo zijn keerzijde. S’avonds de fietsen weer ingeleverd.

Eten deze keer bij de Mosburger, de japanse variant van McDonalds maar veel lekkerder en gezonder…yum. Nog lekker beetje gewandeld, door de shopping mall gelopen en nog even in onze lounge gehangen…

VRIJDAG

Na wat boodschappen zijn de dames naar het International Manga Museum, met de metro deze keer. Er was een nieuwe tentoonstelling, erg leuk.

Rond etenstijd richting Gion gegaan, daar naar een Ramen restaurant gegaan en een wandeling door oud Gion gemaakt in het avondlicht, best magisch te noemen met alle lampionnen zo. Was alweer laat dus tijd om de benen en voeten rust te geven, ook vandaag weer een 20.000+ stappendag….

Nog 2 volle dagen Kyoto en dan gaan we door naar Osaka…

 

Uitzicht op de Kamo rivier met platformen voor dineren, soms met Miako erbij 

en vanavond: Ramen

En wat sfeerplaatjes van prachtig Gion.

We hebben op speciaal verzoek nu wat grotere versies van de foto’s geplaatst.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.