Bye bye Kyoto, hello Osaka

We hebben vanmorgen Kyoto achter ons gelaten en zijn inmiddels in Osaka. Is hemelsbreed geen grote afstand want Osaka en Kyoto vormen,  met Kobe, Nara en Sakai een groot stedelijk gebied. Osaka is daarin veruit de grootste stad.

De laatste dagen in Kyoto zijn voorbij gevlogen. Na een eerste bezoek aan Gion by night op vrijdag (zie vorige update) hebben we de zaterdag gebruikt om een beetje bij te komen, een snel bezoek te brengen aan Nikishi market en ’s avonds nogmaals naar Gion te gaan op jacht naar Maiko (Geisha’s in opleiding) en te kijken naar de “floats” van de verschillende tempels voor het Gion Matsuri festival. Het rijden van de floats (op 17 juli en 24 juli) hebben we helaas niet gezien (net onze reisdagen) maar de foto’s geven een gevoel van de grootte van de karren die door de straten van Kyoto worden getrokken.

Zondag zijn we naar Nara gegaan; stad van de hertjes. Gewoon lekker door het park gelopen en genoten van de mooie gebouwen rond de Tokai-ji tempel. ‘s

Avonds onze week in Kyoto afgesloten met een heerlijke Japanse barbecue (wagyu) in een geweldig leuk restaurantje. Het is niet gelukt een foto te maken van het vlees; dat was zo onweerstaanbaar lekker dat het op was voor de camera’s & iPhones tevoorschijn konden komen. We hebben dus special extra vlees moeten laten komen voor foto….. Overigens was ook de garlic rice heerlijk

 

En inmiddels dus weer in Osaka, in Fraser Residences waar we ook in 2014 verbleven. Geweldige plek; een beetje home away from home.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.