Op weg naar Shibu Onsen…

Terwijl we in onze hippe Nissan X-trail huurauto rijden opweg naar onze volgende overnachting, schrijf ik deze post. Dankzij de mobiele WiFi hebben we overal internet (kids happy). Zeer goed voor navigatie, het heeft ons al veel profijt opgeleverd. Een aanrader dus, huren op de airport en weer inleveren als je weggaat, ideaal!

Na een redelijke nacht op onze futons, regende het nogsteeds vanmorgen. Het was gister behoorlijk heftig, we kregen zelfs emergency alerts op de telefoon over landslides en flooding, gezien de hoeveelheid en dat we in de bergen zitten, begrijpelijk. Wij zaten goed hoor, niks aan t handje.

We hebben echt genoten van de Onsen, als je wel eens naar de sauna bent geweest dan ken je de dompelbaden wel, maar nu in mooie houten, met vulkanisch water en uitzicht. Heerlijk rondlopen in Yukata's, een soort kimono achtig ochtendjas, kan je de hele dag wel in rondlopen. Nadat we gisteravond (in de onweer en regen) in een private bath 50 meter op de berg vanuit de Ryokan hebben gezeten, voor de kids voor t eerst, vanochtend nog een keer heerlijk in de public onsen gestapt. Goed voor alle vermoeide voeten en benen. En de rug ook, die futons liggen best hard …

Het weer is dus wat somber, de bergen zijn in nevelen gehuld maar hier en daar komt er een blauwe lucht tevoorschijn.
Later meer als we gearriveerd zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.