Terug in Tokyo

De afgelopen twee dagen hebben we nog even van Tokyo kunnen genieten. In alle opzichten een wereldstad. Maar al het geloop van de afgelopen weken heeft wel z’n sporen achtergelaten; zo nu en dan doen de spieren niet meer wat het hoofd bedenkt.

Na zondag nog een stevige tippel naar de Meiji Jingu Shrine en het naastgelegen Yoyogi park was de fut er wel even uit.

In het park was een Pokemon raid aan de gang; te herkennen aan een hele groep mensen die inent naar het scherm van de smartphone staren en er als een gek op zitten te tikken. Nat en Lara moesten natuurlijk meedoen maar de ‘legendary pokemons’ blijven ongrijpbaar.

Verder in het park gewoon normale, en minder normale japanners die genieten van een vrije dag. Helaas was het weer niet top dus ook niet erg druk.

’s Avonds nog even naar een sushi-restaurant geweest. Geen conveyor belt sushi maar gewoon een restaurant met een kaart. Heerlijke sashimi, sushi en tempura!

Vandaag (maandag) zijn de dames samen op stap gegaan, naar het Mega Pokemon Center in de wijk Ikebukuro. Een hele aparte wijk, alles wat kawaii (lief of schattig) is kan je hier vinden. Hello Kitty, Disney, Japanse TV karakters, Sega, Demo en pokemons… Sensory overload in kleur, beweging en geluid. Lara even helmaal blij en heeft wel de nodige dingen gescoord. Na nog een lekker uurtje pokemons te hebben gevangen met heel veel volwassen japanners en toeristen weer terug naar hotel. Tijd voor een douche en droge kleren…

Vanavond nog een laatste keer naar Ippudo, de vaste ramen keten van ons, oftewel, grote kom noodles met vlees, soep en groenten, mmmmm, en wat dumplings erbij en thee. Daan had nog even zin ons iets verder te lopen naar Roppongi Hills, een heel groot en hoog gebouw met een observatory, een uitkijk op hoogte dus. De moeite waard want het was helder en je kan rondom kijken. Daniel en Nat zijn geen fan van de hoogte maar Daan en Lara zijn nog zelfs naar het open dak bij helikopter platform gegaan en zie de prachtige foto’s!

Nog even een wandeling voor het slapen gaan terug naar het hotel voor de laatste nacht in centrum Tokyo…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.