Sayonara

En onze tweede trip naar Japan zit er alweer op. Vannacht was een korte nacht. Omdat we vanmorgen vroeg op moesten om naar de luchthaven te gaan, maar vooral omdat we om 2 uur ’s ochtends allemaal wakker werden geschud door een aardbeving. Stevige beving (kracht 5.5) een stuk noordelijker maar ook in ons hotel toch nog kracht 4. En voor de meeste nederlanders (Groningers uitgezonderd) is dat toch een vrij onbekende ervaring.

Inmiddels zitten we in de lounge te wachten tot onze vlucht gaat boarden. Het toestel landde net toen wij met de bus langs de luchthaven reden; ruim twee uur voor de vertrektijd. Alle reden om aan te nemen dat we op tijd zullen vertrekken.

Het was weer een bijzondere vakantie. Een stuk meer regen dan de vorige keer maar de temperaturen waren even hoog. En echt last van de regen hebben we ook niet gehad; de activiteiten. En ook anders omdat we nu ook buiten de grote steden zijn geweest. Japan blijft een fascinerend land: net, aardige mensen, punctueel vervoer en vol met prachtige cultuur en natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.